This is a review article, all the identification details, designer name and source of the article are mentioned in the up-right corner.
22.04.2017 Other Stores

BULLIT CYCLERY BY HUGO MOMPó, VALENCIA

Valencia
Made by:
Hugo Mompó
retaildesignblog

In order to create the new shop “Bullit Cyclery” we started working within a large and dark unit with low-ceilings and entirely divided by walls. We wanted to overturn that situation and create a wide and light space. Thereby the false ceiling and the interior walls were demolished and we opened up completely the rear patio, leaving the space clear and full of light. A bike shop with a cosy character, with a living-room to sit and talk, a kitchen to work and a patio to let the light and air in.

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Very little work was carried out: the elements that separate us from the outside, created by using galvanised steel trims; wooden floor slats of a single length whose remains are used as a hanging system; and simple furniture made of the same wood to create the reception desk and workbenches. The walls are painted white and the ceiling is earth-coloured, the same colour as the pavement used in the entrance and the patio areas. Finally a fence, made of a steel structure, creates the boundary with the street, leaving free access when it is folded.

Architects: Hugo Mompó
Photography: Mariela Apollonio

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery by Hugo Mompó, Valencia

Bullit Cyclery, Hugo Mompó, Valencia, Wooden Floor, Bicycle Shop, Bicycle Store Design, Amenajare Magazin Biciclclete, Boutique Biciclete, Design Magazin Velo, Bike Shop, Service Biciclete Vintage, Bicicilete Clasice, Service Biciclete Clasice, Vintage Bike Shop